Welcome to our website !

MAROCKÉ KUŘE S LILKOVÝM RAGÚ

By 1:00 PM

Velké likovo-cuketové ragú je ideální způsob, jak využít sezónní zeleninu. Je celkem variabilní, můžeme použít samozřejmě i jinou zeleninu, kterou máme rádi. Omáčka se dá i zamrazit a použít příště jako základ jiných pokrmů či rychlá příloha. Sice použijeme dvě kuřecí nohy, ale když maso obereme, zbyde ho dost na 4 porce. 




Na 4 porce potřebujeme:


  • 2 kuřecí stehna zadní
  • 5 lžic oleje
  • sůl
  • pepř
  • koření "rattatouile"
  • 1 lilek, nakrájený na kostičky
  • 2 menší cukety, na kostičky
  • 1 nasekaná cibule
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • 2 deci bílého vína
  • 1 plechovka rajčat/sklenice suga 
  • hrst zelených oliv (nemusí být)
  • hrst nasekané petrželky


Postup:

 Nejdříve na pánvi rozpálíme olej a opečeme kuřecí stehna z obou stran po deseti minutách, osolené a opepřené. Mezitím v druhé velké panvi či hrnci (já použila wok) na cibulce opečeme zeleninu a okořeníme. Přidáme plechovku rajčat, zalijeme vínem a vložíme kuře, které se mezitím zatáhlo. Přiklopíme poličkou a dusíme 45 minut na mírném ohni. Podáváme s nasekanou petrželkou. 

You Might Also Like

0 comments