MAROCKÉ KUŘE S LILKOVÝM RAGÚ
Velké likovo-cuketové ragú je ideální způsob, jak využít sezónní zeleninu. Je celkem variabilní, můžeme použít samozřejmě i jinou zeleninu, kterou máme rádi. Omáčka se dá i zamrazit a použít příště jako základ jiných pokrmů či rychlá příloha. Sice použijeme dvě kuřecí nohy, ale když maso obereme, zbyde ho dost na 4 porce.
Na 4 porce potřebujeme:
- 2 kuřecí stehna zadní
- 5 lžic oleje
- sůl
- pepř
- koření "rattatouile"
- 1 lilek, nakrájený na kostičky
- 2 menší cukety, na kostičky
- 1 nasekaná cibule
- 2 nasekané stroužky česneku
- 2 deci bílého vína
- 1 plechovka rajčat/sklenice suga
- hrst zelených oliv (nemusí být)
- hrst nasekané petrželky
Postup:
Nejdříve na pánvi rozpálíme olej a opečeme kuřecí stehna z obou stran po deseti minutách, osolené a opepřené. Mezitím v druhé velké panvi či hrnci (já použila wok) na cibulce opečeme zeleninu a okořeníme. Přidáme plechovku rajčat, zalijeme vínem a vložíme kuře, které se mezitím zatáhlo. Přiklopíme poličkou a dusíme 45 minut na mírném ohni. Podáváme s nasekanou petrželkou.
Nejdříve na pánvi rozpálíme olej a opečeme kuřecí stehna z obou stran po deseti minutách, osolené a opepřené. Mezitím v druhé velké panvi či hrnci (já použila wok) na cibulce opečeme zeleninu a okořeníme. Přidáme plechovku rajčat, zalijeme vínem a vložíme kuře, které se mezitím zatáhlo. Přiklopíme poličkou a dusíme 45 minut na mírném ohni. Podáváme s nasekanou petrželkou.
0 comments